Hruškovi kolački iz krhkega testa

13. 1. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Hruškovi kolački iz krhkega testa

Privoščite si hruškove kolačke.

Za približno 4 kose potrebujete

Za testo

• 150 g moke

• 50 g sladkorja

• 2 žlici kakava v prahu

• 1 rumenjak

• 125 g masla 

• 50 g sesekljanih mandljev

Za nadev

• 2 zreli hruški

• 50 g sladkorja

• 100 ml suhega belega vina

• 1 zravnano žličko škroba

Priprava

Moko, sladkor, kakav, rumenjak in na koščke narezano maslo zgnetite v gladko testo. Testo zavijte v prozorno folijo za živila in ga postavite v hladilnik za približno 30 minut.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Hruški olupite, jima odstranite peščišče in ju sesekljajte. Hruške, sladkor in vino zavrite. Škrob zmešajte z malo vode in z njim zgostite hruškov kompot. Hruške ohladite.

Štiri modelčke (prostornine 200 ml) namastite. Testo na pomokani površini na tanko razvaljajte. Izrežite 4 kroge (premera 6 cm) in jih položite v modelčke. Preostalo testo zrežite na 4 trakove (16 x 6 cm) in z njimi obložite obod modelčkov. Modelčke napolnite s hruškami. Kolačke pecite od 20 do 25 minut. Postrezite ohlajene.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ