10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Hruškovo-figove rezine s karamelno omako

Hruškovo-figove rezine s karamelno omako (foto: Profimedia) Profimedia
21. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Zanimiva sladica iz fig in hrušk...

Za 12 kosov potrebujete:

  • 3 hruške
  • 200 g suhih fig
  • 150 g masla
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 2 jajci
  • 150 g drobno mletih lešnikov
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 1 žličko brezglutenskega pecilnega praška

In še:

  • 150 g sladkorja
  • 1 hruško
  • nastrgan muškatni orešček

Priprava:

1 Očistite 3 hruške in jih zrežite na kocke. Suhe fige oplaknite z vročo vodo, jih odcedite in sesekljajte. Hruške in fige dajte v 200 ml vrele vode in jih pustite lahno vreti 15 minut. Nato vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom.

2 Maslo penasto stepite s sladkorjem in postopoma dodajte še jajci. Nato dodajte sadni pire, mlete lešnike, sodo bikarbono in pecilni prašek. Dobro premešajte in testo vlijte v pekač, obložen s papirjem za peko. Približno 45 minut ga pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

3 Iz sladkorja v kozici z debelejšim dnom skuhajte svetlo karamelo. Prilijte 80 ml vode in dodajte še rezine zadnje hruške ter nastrgan muškatni orešček. Kozico pokrijte in vse skupaj dušite 5 minut. Nato iz omake vzemite rezine hrušk in jih pustite, da se ohladijo. Rezine okrasite z rezinami hrušk in jih prelijte s karamelno omako.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri