Hrustljav kolač s hruškami

29. 12. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Hrustljav kolač s hruškami (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Hitro narejen iz listnatega testa

Za 6 kosov potrebujete

  • 3 liste (po 75 g) zamrznjenega listnatega testa
  • 3 hruške
  • 150 ml suhega belega vina
  • 100 g marcipana
  • 100 g mletih mandljev
  • 3 žlice kisle smetane
  • 2 žlici sladkorja
  • sladkor v prahu za posipanje

Priprava

Odtajajte listnato testo. Plasti položite drugo poleg druge, tako da se bodo lahno prekrivale, in jih razvaljajte v pravokotnik. Listnato testo položite v pekač, obložen s papirjem za peko. Hruške oplaknite, jih olupite in prepolovite, Če je možno, na eni polovici pustite pecelj. Odstranite peščišče in polovice hrušk približno 4 minute dušite v belem vinu in nato počakajte, da se ohladijo. Pečico segrejte na 225 stopinj (ventilatorsko na 205 stopinj).

Marcipan zmešajte z mletimi mandlji, kislo smetano in sladkorjem. Maso enakomerno porazdelite po testu. Nanjo položite hruške z izbočeno stranjo navzgor in kolač 15 do 20 minut pecite na drugi rešetki od spodaj. Po peki naj se malce ohladi, nato pa ga potresite s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na kos: približno 420 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati: 32 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"