Hrustljava piščančja stegna

22. 8. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Hrustljava piščančja stegna

Polnjena z ovčjim sirom.

Za 4 osebe potrebujete

• 600 g krompirja, ki se ne razkuha

• 3 čebule

• 150 g črnih oliv

• 3 žlice oljčnega olja

• sol, poper

• 200 g ovčjega sira

• 1 šopek origana

• 2 žlici limoninega soka

• 4 piščančja stegna

• 250 g češnjevih paradižnikov

• 150 ml juhe

• 150 ml belega vina

Priprava

Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Krompir operite, ga po dolgem prepolovite in zrežite na krhlje. Olupite čebulo in jo prav tako zrežite na krhlje. Vse skupaj zmešajte z olivami, oljem, soljo in poprom. Porazdelite po namaščenem pekaču in pecite v pečici približno 20 minut.

Ovčji sir zdrobite. Origano oplaknite in lističe grobo sesekljajte. Skupaj z limoninim sokom jih dodajte siru, začinite s poprom, pretlačite z vilicami in premešajte.

Oplaknite piščančja stegna, jih osušite in začinite. Pod kožo zarežite žep in vanj potisnite ovčji sir. Nato denite kose piščanca v pekač za narastke ter zraven priložite še oplaknjene češnjeve paradižnike. Prilijte juho in vino ter pekač postavite v pečico, v kateri naj se meso peče približno 30 minut oziroma dokler se ne obarva lepo zlato rjavo.

Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut.
Na osebo: približno 730 kcal, beljakovine: 40 g, maščobe: 49 g, ogljikovi hidrati: 24 g.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ