To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Hrustljava vegetarijanska torta

Hrustljava vegetarijanska torta (foto: stockfood photo) stockfood photo
25. 4. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Glavno polnilo sta špinača in jajce

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g listnatega testa
  • 1 kg zamrznjene špinače
  • sol, poper
  • muškatni orešek
  • 300 g rikote
  • 200 g naribanega parmezana
  • 9 jajc
  • 1 šopek majarona (sesekljanega)
  • 100 ml mleka
  • 50 g drobtin
  • 25 g tekočega masla

Priprava

Testo razvaljajte in z njim obložite tortni model (premera 26 cm). Postavite ga v hladilnik. Špinačo odtajajte in jo začinite. Primešajte ji sir, 3 jajca, majaron, mleko in drobtine ter jo porazdelite po testu. V zmes vtisnite 6 jamic in vanje ubijte jajca. Prekrijte s testom, ki gleda iz modela in testo večkrat prebodite z vilicami. Kolač približno 60 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Premažite z maslom.

Čas priprave: približno 60 minut.

Na kos: približno 460 kcal, beljakovine: 18 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 17 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri