Hrustljavi mandljevi zrezki

1. 9. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Hrustljavi mandljevi zrezki (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Zraven pa še krompirjeva solata z zeleno z gorčično polivko

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g krompirja, ki se ne razkuha 
  • sol
  • 300 g gomoljne zelene
  • 100 g jogurta
  • 1–2 žlici srednje ostre gorčice
  • 1–2 žlici oljčnega olja
  • 100 g kisle smetane
  • 2 žlici svetlega balzamičnega kisa
  • poper
  • sladkor
  • 80 g mandljevih lističev
  • 4 tanke zrezke (po 140 g)
  • 4 žlice moke
  • 2 jajci
  • 100 g stopljenega masla

Priprava

Krompir operite in ga približno 25 minut kuhajte v slani vodi. Vodo po kuhanju odlijte, krompir olupite in ga pustite, da se ohladi. Zeleno olupite in jo zrežite na ozke trakove. Krompir zrežite na rezine in ga primešajte zeleni.

Zmešajte jogurt, gorčico, olje in kislo smetano. Mešanico začinite s kisom, soljo, poprom in sladkorjem. Polivko primešajte krompirju in zeleni. Solato še enkrat začinite.

Mandlje, razen 2 žlic, grobo sesekljajte. Nato zmešajte vse skupaj. Zrezke oplaknite, jih osušite, malce potolcite in začinite s soljo in poprom. Najprej jih povaljajte v moki, razžvrkljanem jajcu in nato še v mandljih. V večji ponvi segrejte stopljeno maslo in na njem zrezke z vsake strani pecite 3 do 4 minute. Zrezke postrezite s solato. Po želji vse skupaj okrasite še z zelenjem zelene in limoninimi krhlji.

Čas priprave: približno 1 ura in 30 minut.

Na osebo: približno 570 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 22 g.