To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Ideja za kosilo ali večerjo: Piščanec po indijsko

Ideja za kosilo ali večerjo: Piščanec po indijsko (foto: Profimedia) Profimedia
27. 1. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Za ljubitelje pikantnega.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 piščanca (približno 1,2 kg)
  • 4 čilije
  • pest orehov
  • 1 žlico mletega maka
  • 1 žličko mletega karija
  • 1 žličko mlete kumine
  • 1 limono
  • sol
  • 1 čebulo
  • 3 stroke česna
  • 30 g ingverja
  • 60 ml rastlinskega olja
  • sveže mlet poper
  • 200 ml kokosovega mleka
  • 1 limeto
  • drobnjak
Priprava:

Očistite piščanca, ga operite, obrišite in zrežite na porcije. Čilijem odstranite semena in jih drobno sesekljajte. Drobno sesekljajte tudi orehe in jih skupaj s čiliji stresite v skledo.

Dodajte mleti mak, kari, kumino, limonov sok in sol. Dobro premešajte, dodajte kose mesa in jih dobro prevlecite z mešanico. Nato jih pustite počivati približno 15 minut.

Olupite čebulo, česen in ingver ter vse skupaj dobro sesekljajte. V ponvi segrejte olje in na njem stekleno popražite čebulo in česen. Dodajte meso in ga rjavo popecite z vseh strani. Potresite z ingverjem, soljo in poprom ter zalijte s približno 200 ml vode. Vse skupaj pokrijte in 50 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.

15 minut pred koncem peke piščanca zalijte s kokosovim mlekom in ga specite do konca. Postrezite ga z dušenim rižem z rozinami in okrasite s sesekljanim drobnjakom in krhlji limete.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri