ingverjevo-zajbljevi-medeni-bomboncki-za-blazenje-bolecega-grla

Najboljše in najučinkovitejše stvari so vedno naravne in preproste. Ana Žontar Kristanc, ki se je najbolj spomnimo po kuharski oddaji Ana kuha, nam je zaupala recept za ingverjevo-žajbljeve medene bombončke, ki bodo pomagali pri bolečem grlu.

Sestavine:

  • 200 g sladkorja
  • 3 žlice žajbljevega medu
  • 80 ml vode
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 čajna žlička ingverja v prahu
  • 4–5 žlic sladkorja v prahu

Opis priprave:

Vse sestavine damo v kozico in jih na srednjem ognju kuhamo 10–15 minut (če imamo termometer, segrevamo do 150 °C).

Zmes z žlico nakapamo na papir za peko v obliki majhnih bombončkov.

Ko se bombončki nekoliko ohladijo, jih potresemo s sladkorjem v prahu in shranimo v posodico, v kateri je prav tako nekaj sladkorja v prahu (da se ne bi sprijeli).

Ohlajene skupaj s sladkorjem stresemo v cedilo in malo potresemo, da odstranimo odvečni sladkor, nato jih shranimo.

Nasvet: Za pristnejši okus lahko namesto vode uporabimo 100 ml ingverjevega čaja.

Recept iz nove Anine knjige:

Več pa najdete na www.aninakuhinja.si

Sorodni članki

Recept: Burger v drugačni različici

Danes smo izbrali dva v drugačni različici: fižolov in ribji burger – katerega boste izbrali za današnje kosilo na prostem?
None

5 preprostih trikov, ki vam pomagajo pri hujšanju

Za vse, ki ste se odločili izgubiti nekaj odvečnih kilogramov, so tu triki, ki vam pri tem pomagajo.

Recept: Kostanjeva krema

Kostanj - bodičast vir energije še danes slovi kot odlična hrana za otroke, starejše in…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri