To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Jabolčna torta z maskarponejem

Jabolčna torta z maskarponejem (foto: Profimedia) Profimedia
23. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Jesensko sladkanje...

Za 12 kosov potrebujete:

Za nadev:

  • 3 jabolka
  • 2 žlici limonovega soka
  • 50 g sladkorja
  • 60 g rozin
  • 100 g maskarponeja

Za testo:

  • 200 g masla 
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 4 jajca 
  • ščepec soli
  • 250 g moke
  • 1 žlico pecilnega praška 
  • 150 g maskarponeja

Priprava:

1 Olupite 2 jabolki, odstranite peščišče, sadeža zrežite na drobne kocke in jih nakapajte z limonovim sokom. V ponvi karamelizirajte sladkor, dodajte jabolka in jih malce podušite. Ponev odstavite, jabolkom dodajte rozine, počakajte, da se ohladijo in nato primešajte maskarpone.

2 Zadnje jabolko zrežite na rezine in odstranite osrednje peščišče. Rezine nakapajte z limonovim sokom in jih postavite stran.

3 Ločite rumenjake od beljakov. Zmehčano maslo penasto stepite s sladkorjem in rumenjaki. Beljakom dodajte ščepec soli in stepite trd sneg. Nato počasi zmešajte oba dela in dodajte še presejano moko in pecilni prašek. Na koncu vse skupaj vmešajte v maskarpone.

4 Pripravljeno testo dajte v namaščen in pomokan tortni model. Po vrhu razporedite karamelna jabolka, nanje položite rezine jabolk in torto približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Počakajte, da se ohladi v modlu in nato odstranite obod.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri