To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Jabolčne rezine

Jabolčne rezine (foto: Profimedia) Profimedia
9. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Pecivo za crkljanje...

Za 16 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 450 g moke
  • 120 g sladkorja v prahu
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 2 žlici smetane
  • 200 g kock zmehčanega masla
  • 4 rumenjake
  • lupinico 1 bio limone

Za nadev:

  • 600 g olupljenih in nastrganih jabolk
  • sok 1 limone
  • 20 g vaniljevega sladkorja
  • 1 noževo konico cimeta
  • 190 g grobo sesekljanih orehov

Priprava:

1 Presejte moko, sladkor v prahu in pecilni prašek. Dodajte maslo, rumenjake, limonino lupinico in smetano. Premešajte in zgnetite trdno testo. Odrežite tretjino in jo za 2 uri postavite v zamrzovalnik. Preostalo testo postavite v hladilnik.

2 Zmešajte nastrgana jabolka, limonov sok, vaniljev sladkor, cimet in orehe.

3 Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko. Ohlajeno testo razvaljajte v pravokotnik in z njim obložite pekač. Po njem razporedite jabolčni nadev.

4 Beljakom dodajte sladkor in iz njih stepite trd sneg. Dodajte približno 1 žlico limonovega soka in škrob. Stepajte, dokler se ne začnejo tvoriti konice. Sneg nato razporedite po jabolčnem nadevu.

5 Zamrznjeno testo grobo nastrgajte in ga potresite po snegu beljakov. Kolač pecite približno 45 minut. Po koncu peke ga potresite s cimetom in zrežite na kvadrate.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri