Jagnječja nabodala

7. 10. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Jagnječja nabodala (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Nabodalca lahko spečete tudi na žaru. V tem primeru jih premažite z malce olja in jih pecite približno 15 minut.

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici oreškov (na primer orehov)
  • 1 šopek peteršilja
  • 500 g jagnječjega mletega mesa
  • sol, poper
  • mleto sladko papriko
  • 1 ščepec cimeta
  • 2 žlici olja

Priprava

Čebulo in česen olupite in oboje drobno sesekljajte. Drobno sesekljajte tudi oreške. Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega in lističe drobno sesekljajte. Pripravljene sestavine zmešajte z mletim mesom. Mešanico začinite s soljo, poprom, mleto papriko in cimetom ter jo dobro pregnetite. Maso razdelite na 12 delov in z mokrimi rokami oblikujte podolgovate čevapčiče ter jih nataknite na nabodalca.

Pečico segrejte na 170 stopinj (ventilatorsko na 150 stopinj). V ponvi segrejte olje in v njem po porcijah popecite nabodala. Nato jih položite v nepregorno posodo in jih približno 15 minut pecite še v pečici. Zraven tekne kokosova omaka s karijem in basmati riž.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 380 kcal, beljakovine: 24 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 2 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek