To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Jagnječja pečenka z brstičnim ohrovtom in krompirjem

Jagnječja pečenka z brstičnim ohrovtom in krompirjem (foto: Profimedia) Profimedia
11. 2. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Predlog za okusno kosilo!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 jagnječje kotlete
  • sol, sveže mleti poper
  • 4 žlice olja
  • 100 g korenja
  • 100 g zelene
  • 100 g korenine peteršilja
  • 100 g čebule
  • 1 glavico česna
  • timijan
  • rožmarin

Za prilogo:

  • 500 g brstičnega ohrovta
  • 1 žlico masla
  • 100 g slanine
  • 1 večjo čebulo
  • 600 g majhnega krompirja
  • 3 žlice olivnega olja
  • vejico timijana

Priprava:

1 Oplaknite meso, ga osušite ter odrežite odvečno maščobo in membrane. Očistite vrhnje dele kosti – približno 3 cm od konice. Meso začinite s soljo in poprom ter ga z obeh strani krepko zapecite na vročem olju.

2 Meso položite v pekač, dodajte oprane in na koščke zrezane korenovke, sesekljano čebulo, prepolovljeno glavico česna in zelišča. Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in vse skupaj 2 uri pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Ko se meso zmehča, odstranite folijo, temperaturo povišajte na 200 stopinj in meso pecite še 10 minut.

3 V tem času pripravite prilogo. Očistite brstični ohrovt in ga 5 minut kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju ga odcedite in stresite v hladno vodo z ledom. Slanino zrežite na paličice in jih popražite na maslu. Dodajte na obročke zrezano čebulo in jo popražite. Nato primešajte brstični ohrovt, ga rahlo popecite in začinite s soljo in poprom.

4 Olupljen krompir zrežite na 1 cm debele rezine. Zmešajte jih z oljem in jih zložite po dnu pekača. 35 do 40 minut ga pecite v pečici, segreti na 190 stopinj. Krompir začinite s soljo in potresite s timijanom. Če ne morete istočasno peči mesa in krompirja, krompir popecite v ponvi.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri