Jagnječji zrezek

1. 9. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Jagnječji zrezek (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Postrežen s pikantno zelenjavno salso

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 paradižnik
  • 200 g bučk
  • 1 čebulo
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol, poper
  • malce tabaska
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 4 jagnječje zrezke (z boka, s kostmi)
  • 3 žlice stopljenega masla
  • 350 g solate po izbiri (lahko tudi vodno krešo)
  • 2 žlici belega balzamičnega kisa
  • 1 žlico limoninega soka
  • sladkor
  • 1 noževo konico srednje ostre gorčice

Priprava

Očistite zelenjavo. Paradižnike prepolovite, jim odstranite semenje in jih tako kot bučke in čebulo zrežite na drobne kocke. Vse skupaj zmešajte s peteršiljem. Začinite s soljo, poprom in tabaskom ter primešajte še 1 žlico olja.

Jagnječje fileje oplaknite, jih otrite do suhega, lahno potolcite in začinite. Na vročem stopljenem maslu jih z vsake strani pecite 5 do 6 minut.

V tem času očistite solato, jo operite in osušite v solatni centrifugi. Iz kisa, limoninega soka, soli, sladkorja, popra, gorčice in 4 žlic olja zmešajte polivko. Primešajte jo solati. Zrezke porazdelite po krožnikih skupaj s solato, po mesu pa razporedite salso. Zraven tekne bageta.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 650 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 54 g, ogljikovi hidrati: 3 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek