To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Jajčna pita

Jajčna pita (foto: Profimedia) Profimedia
17. 2. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Okusna jajčna jed...

Za 12 kosov potrebujete:

  • 50 g masla za model
  • 1 čebulo
  • 500 g listnatega testa
  • 2 žlici moke
  • 500 g sveže špinače
  • 2 žlici olivnega olja
  • 500 g skute
  • 50 g nastrganega parmezana
  • 100 g sira gruyere
  • 1/2 žličke soli
  • 2 ščepca sveže mletega popra
  • 5 trdo kuhanih jajc
  • 1 jajce

Priprava:

1 Tortni model z odstranljivim obodom (premera 20 cm) obložite s papirjem za peko in ga namastite z maslom. Olupljeno čebulo sesekljajte.

2 Na pomokani delovni površini razvaljajte približno 2/3 listnatega testa in z njim obložite dno in obod modla. Špinačo poparite z vrelo vodo, jo otresite do suhega in sesekljajte.

3 V ponvi segrejte olje in na njem 5 do 8 minut pražite čebulo. Ko se ohladi, primešajte še špinačo, parmezan, kocke sira, sol in poper.

4 Pol mešanice razporedite po testu, na sredino dajte prepolovljena jajca z odrezano stranjo navzgor in jih prekrijte s preostalo špinačno mešanico.

5 Stepite jajce in z njim premažite robove testa, preostanek testa okroglo razvaljajte in z njim obložite vrhnji del pite. Nekajkrat zrežite v testo in ga premažite s stepenim jajcem. Pito 35 do 40 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri