Jajčni tunel

3. 4. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Jajčni tunel (foto: Profimedia)
Profimedia

Zanimiva in okusna jed ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 bageto
  • 250 ml mleka
  • 100 g špinače
  • 100 g brokolija
  • 100 g pora
  • 2 stroka česna
  • 2 jajci
  • 150 g šunke
  • 2 pesti peteršilja
  • 1 pest vodne kreše
  • 50 g moke
  • sol, sveže mleti poper
  • 6 trdo kuhanih jajc
  • 150 g slanine
  • maslo in moko za model

Priprava:

1 Bageti odstranite skorjo, kruh zrežite na majhne koščke, jih stresite v skledo in dodajte polovico mleka. Špinačo, brokoli in por očistite, vse skupaj 1 do 2 minut kuhajte v vreli vodi in zelenjavo nato odcedite. Ohlajeno zelenjavo zrežite na koščke in jih primešajte kruhovim kockam.

2 Ločite rumenjake od beljakov. Preostalo mleko stepite s strtim česnom in 2 rumenjakoma in mešanico zlijte v skledo. Dodajte zelenjavo, kocke šunke, sesekljan peteršilj in krešo. Primešajte še moko in mešanico začinite s soljo in poprom. Rahlo premešajte.

3 Preostale rumenjake penasto stepite in jih skupaj s snegom beljakov primešajte pripravljeni mešanici. Pravokotni pekač namastite in potresite z moko, vanj razporedite maso in po njej razporedite kuhana jajca. Pokrijte jih s preostalo mešanico, pogladite površino in jo prekrijte z rezinami slanine. Narastek 50 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Nato ga prevrnite iz modla, zrežite na rezine in potresite s svežo krešo.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"