To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

VIDEO: Jamiejev božični jedilnik, ki ga morate preizkusiti (+ top triki s katerimi boste še dodatno navdušili)

VIDEO: Jamiejev božični jedilnik, ki ga morate preizkusiti (+ top triki s katerimi boste še dodatno navdušili) (foto: Profimedia) Profimedia
23. 12. 2017

Božični jedilnik se najbolje obnese, če je pristen in preprost. Tokrat smo idejo poiskali kar pri Jamieju Oliverju, ki vedno navdušuje s slastnimi recepti. Pripravili pa smo tudi slasten vegetarijanski praznični meni.

Pečen puran

Pečenega purana lahko pripravite kadarkoli, ob katerikoli priložnosti. Zagotovo vam bo uspelo navdušiti goste.

Nasvet: purana vzemite iz hladilnika vsaj 2 do 2,5 uri pred peko.

Za pripravo potrebujete:

  • 3-4 čebule
  • stebelno zeleno
  • korenje
  • rožmarin
  • lovorjeve liste
  • drobovino purana
  • maslo
  • sol
  • muškatni orešček

Recept za pečenkono omako najdete v videu na koncu članka.

Preverite še: Slasten vegetarijanski praznični meni 

Rdeče zelje

Zelo preprosto, zelo okusno. S komarčkom v zrnu, balzamičnim kisom, jabolki, ki nadomestijo sladkor, rožmarinom, klementinami, ki jed naredijo zares praznično ... Odlična priloga pečenemu mesu.

Recept za 8 do 10 porcij:

  • rdeče zelje (približno 1 kg)
  • slanina
  • 2 jabolki
  • 2 vejici rožmarina
  • komarček v zrnu
  • 100 g suhih sliv
  • 1 klementina
  • 6 žlic balzamičnega kisa

Pečen 'hasselback' krompir

Lepo zapečen in hrustljav. Na ta način lahko pripravite tudi drugo zelenjavo.

Recept za 10 oseb:

  • 2,5 kg krompirja
  • timijan
  • sol
  • 4 žlice olivnega olja
  • kruh (lahko je star)
  • 40 g lešnikov
  • 100 g sira z modro plesnijo

Pečenkina omaka

Ki se odlično poda pečeni govedini, svinjini, puranu, goski ...

Najboljši triki in nasveti za pripravo božičnih jedi

Jamie Oliver

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri