Jasminova štruca z belo čokolado

22. 2. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Jasminova štruca z belo čokolado (foto: Profimedia)
Profimedia

Zveni nenavadno, a je sladica zanimiva in okusna!

Za 12 kosov potrebujete:

  • 6 vrečk kakovostnega zelenega čaja z jasminom
  • 350 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 200 g masla
  • 200 g drobno mletega sladkorja
  • 4 jajca
  • 1 žličko nastrgane limonine lupinice
  • 80 g bele čokolade

Priprava:

1 Lističe čaja stresite v skledo in jih prelijte s 100 ml vode. V njej jih pustite najmanj 30 minut.

2 Moko in pecilni prašek presejte. Dodajte še ščepec soli. Zmehčano maslo penasto stepite s sladkorjem. Postopoma primešajte jajca in mešanico ves čas stepajte. Nato primešajte limonino lupinico, lističe s čajem in mlačno stopljeno čokolado.

3 Kremi postopoma primešajte še moko. Testo prelijte v namaščen in pomokan pravokotni model in ga 50 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Kolač potresite s sladkorjem v prahu.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ