10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Jedi s čičerko: Nabite z energijo

Jedi s čičerko:  Nabite z energijo (foto: Profimedia) Profimedia
25. 11. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Okusen piščanec s čičerko ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g piščančjih kračk
  • 8 strokov česna
  • 1 majhen por
  • 1 čebulo
  • 3 žlice olivnega olja
  • 300 g majhnih korenčkov
  • 2 žlički karija
  • kajenski poper
  • orientalsko kumino
  • 400 g čičerke (pločevinka)
  • vejico žajblja

Za marinado:

  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici olja
  • 1 žlico worcestrske omake
  • 2 žlici drobno mletega sladkorja
  • sveže mleti poper, sol
  • mleto papriko

Priprava:

1 Najprej pripravite marinado. Sojini omaki primešajte olje, žličko karija, worcestrske omake, sladkor, ščepec soli in mleto papriko. V marinadi dobro premešajte kračke.

2 Položite jih v pekač in jih zalijte z malo vode. Nato jih 35 do 40 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj. Med peko jih enkrat obrnite.

3 Očistite česen, por in čebulo ter jih sesekljajte. V ponvi segrejte olje in na njem popražite por in čebulo. Dodajte še česen in oprano korenje. Zelenjavno mešanico začinite z 1 žličko karija, kajenskim poprom in kumino.

4 Nato primešajte čičerko s slanico. Ponev pokrijte in vse skupaj dušite 12 minut. Če želite, še solite. Čičerki primešajte kračke in jed še malo segrejte. Okrasite jo z žajbljevimi lističi.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri