Jetrni cmoki

10. 12. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Jetrni cmoki (foto: foodstock photo)
foodstock photo

Z aromatičnim kislim zeljem

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 en dan stari žemljici
  • 500 g govejih jeter
  • 200 g prekajene slanine
  • 2 čebuli
  • 3 jajca
  • 1 žličko posušenega majarona
  • sol, poper
  • nariban muškatni orešek
  • 800 ml juhe
  • 1 žlico olja
  • 850 g kislega zelja
  • 250 ml jabolčnega soka

Priprava

Žemljici namočite v vodi. Očistite in obrežite jetra ter jih tako kot slanino zrežite na kocke. Olupite čebuli in ju sesekljajte. Polovico čebule, jetra, slanino in ožeti žemljici zmeljite skozi mesoreznico. Zmesi nato vgnetite še jajca, majaron in druge začimbe, če je treba, dodajte še nekaj drobtin. Zmes naj nato počiva približno 10 minut.

Z vlažnimi rokami oblikujte cmoke (premera 5 cm) in jih približno 10–15 minut kuhajte v rahlo kipeči juhi.

V vmesnem času na olju zarumenite še preostalo čebulo. Dodajte kislo zelje in jabolčni sok ter pustite, da vse skupaj lahno vre približno 10 minut. Cmoke odcedite, jih postrezite na zelju in po želji potresite še s sesekljanim peteršiljem.

Čas priprave: približno 60 minut.

Na osebo: približno 750 kcal, beljakovine: 40 g, maščobe: 53 g, ogljikovi hidrati: 28 g.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ