Juha iz divjega prašiča z lisičkami

25. 8. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Juha iz divjega prašiča z lisičkami (foto: Profimedia)
Profimedia

Odličen recept za ljubitelje divjačine.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g mesa divjega prašiča za juho
  • olivno olje
  • 200 g korenja
  • 150 g zelene
  • 150 g korenine peteršilja
  • 1 čebulo
  • 2 lovorjeva lista
  • 5 pimentovih zrn
  • sol, sveže mleti črni poper 
  • 100 g lisičk
  • 1 žlico masla
  • 100 g testenine za juho
  • 5 vejic peteršilja

Priprava:

1 Oplaknite meso in kosti. Kosti premažite z oljem in jih 10 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Meso in predpečene kosti dajte v večji lonec z 1,5 litra vode, jo zavrite in nato pustite lahno vreti. Sproti odstranjujte peno.

2 Po 1 uri in pol kuhanja dodajte očiščeno zelenjavo, lovorjeve liste, piment. Juha naj nato lahno vre še 30 minut. Juho začinite s soljo in poprom.

3 Očistite gobe in jih prepolovite. Zlato jih popecite na maslu. Testenine skuhajte po navodilih z embalaže. Juho postrezite s popečenimi gobami, testeninami in sesekljanim peteršiljem.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"