Juha iz vodne kreše

14. 5. 2012
Deli
Juha iz vodne kreše (foto: Arhiv revije Lisa)
Arhiv revije Lisa

Kremna, malce pekoča in slastna.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 500 g mokastega krompirja
  • 1 koromač
  • 1 strok česna
  • 1 žlico masla
  • približno 750 ml juhe
  • 2 pesti vodne kreše
  • 100 g smetane
  • sol, poper
  • nariban muškatni orešček
Priprava:

Krompir olupite, operite in zrežite na kocke. Koromač operite, prepolovite in izrežite stržen. Gomolj zrežite na kocke, zelenje pa na grobo sesekljajte. Česen olupite in sesekljajte. Skupaj s koromačem ga popražite na vročem maslu. Prilijte juho, dodajte krompir, solite in kuhajte 15 minut.

Krešo oplaknite in osušite. Na grobo jo sesekljajte in vmešajte v juho. Juho zmeljite s paličnim mešalnikom. Primešajte ji smetano in jo kuhajte še nekaj minut. Po okusu jo še začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Okrasite jo s koromačevim zelenjem.

Čas priprave: približno 35 minut.
Na osebo: približno 190 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 18 g.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ