Juha s kvinojo in zelenjavo

18. 8. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Juha s kvinojo in zelenjavo (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Lahko, barvito in okusno

Sestavine za 4 osebe

  • 80 g kvinoje
  • 1 čebula
  • 1 korenček, belušna zelena
  • pol žlice oljčnega olja
  • 400 g koščkov paradižnikov (iz pločevinke)
  • 1 kocka zelenjavne juhe (eko)
  • 800 ml vode
  • sol
  • poper
  • 2 olupljena paradižnika
  • 200 g graha

Priprava

Kvinojo stresite v cedilo in jo oplaknite pod hladno vodo. Čebulo olupite, zelenjavo pa očistite. Čebulo drobno sesekljajte, korenček in zeleno pa zrežite na kocke.

V posodi segrejte olje in na njem najprej stekleno popražite čebulo, nato dodajte še korenje in zeleno. Vse skupaj malce podušite, nato primešajte paradižnike.

V juho nadrobite še jušno kocko in prilijte vodo. Zavrite in pustite, da pri srednji temperaturi lahno vre približno 10 minut. Nato dodajte kvinojo, juho začinite s soljo in poprom ter jo kuhajte še 10 minut.

Paradižnika prepolovite, jima odstranite semenje in meso sadežev zrežite na kocke. Skupaj z grahom jih primešajte juhi. Kuhajte jo še 5–7 minut in jo nato postrezite.

Namig: Juho lahko začinite tudi s svežimi zelišči. Zraven se najbolje podata bazilika in origano.

Čas priprave: približno 55 minut

Na osebo približno: 180 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 3 g, ogljikovi hidrati: 32 g

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord