Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Kakavov kolač z jabolki

Kakavov kolač z jabolki (foto: Profimedia) Profimedia
5. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Sladica z mandlji...

Za 12 kosov potrebujete:

Za jabolčni nadev:

  • 2 jabolki
  • 20 g sladkorja
  • sok ½ limone
  • 1 manjšo cimetovo paličico
  • 1 zvezdast janež

Za testo:

  • 80 g masla + maslo za model
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 jajci
  • 300 g moke + moko za model
  • 200 ml smetane
  • 40 g kakava
  • 1 zavitek pecilnega praška

Za drobljenec:

  • 20 g masla
  • 20 g moke
  • 1 vaniljev sladkor
  • 20 g mandljevih lističev

Priprava:

1 Jabolki olupite, ju zrežite na osmine in izrežite peščišče. V kozico vlijte 100 ml vode, dodajte sladkor, limonov sok in začimbe ter vse skupaj zavrite. V kozico stresite jabolka in jih kuhajte približno 2 minuti. Po kuhanju morajo ostati še čvrsta.

2 Maslo penasto stepite z obema vrstama sladkorja in jajci. Dodajte polovico presejane moke in smetano. Dobro premešajte in nato dodajte še preostalo moko s kakavom in pecilnim praškom. Testo prelijte v namaščen in pomokan tortni model (premera 24 cm).

3 Posebej pregnetite sestavine za drobljenec. Po površini testa razporedite odcejena jabolka, sredino kolača pa potresite z drobljencem. Kolač približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se malce ohladi v modlu, nato pa previdno odstranite obod. Pred serviranjem ga potresite s sladkorjem v prahu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri