Kako pripraviti zdravo in okusno martinovo pojedino?

30. 10. 2014
Deli
Kako pripraviti zdravo in okusno martinovo pojedino? (foto: Arhiv revije Sensa)
Arhiv revije Sensa

Vabljeni na novo prehransko delavnico Feelgood kuhinje dobrega počutja. Ker je pred vrati martinovo, bo tokratna delavnica posvečena pripravi jedi v tem duhu.

Delavnica bo potekala 8. novembra med 9. in 12. uro v prodajnem salonu Gorenje Studio d.o.o. na Brnčičevi 39 v Ljubljani.

Vesna Milenović in Mario Sambolec bosta martinove jedi pripravila seveda skladno s smernicami in načeli Feelgood prehrane:

'Jejmo pravo hrano« ali načelo »Hrana proti antihrani'

Hrana je vse, kar lahko naberemo, pridelamo, izluščimo ali ulovimo. In to so štiri Feelgood skupine hrane. Če spada živilo na našem krožniku v katero koli izmed zgoraj naštetih skupin, obstaja velika verjetnost, da je dobro tudi za nas.

'Vsak obrok je BMV« ali načelo »Feelgood BMV'

Beljakovin na bi bilo v naši prehrani toliko, da si telo uspešno opomore ter vztrajno napreduje; maščobe potrebujemo v takšni količini, da smo siti in polni energije; vlaknine ali – povedano drugače – najboljše iz rastlinskega sveta, pa zaokrožijo vsak naš obrok.

'Hrana naj bo HOP« ali načelo »Hitro, Okusno in Poceni'

Da bi postavili obe prejšnji načeli o pravi hrani in trojčku BMV v kontekst in naravnali smer k dolgoročnemu rezultatu, spremembi navad in izboljšanju zdravja, naj bo vsakodnevna prehrana posameznika sestavljena iz skrbno izbranih sestavin, pripravljena hitro in okusno ter hkrati cenovno sprejemljiva.

Cena delavnice: 45 eur

Prijave, vprašanja in še nekaj utrinkov iz prejšnjih delavnic na povezavi www.feel-good.si/prehrana/feelgood-kuhinja-dobrega-pocutja.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"