To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Kako se lotiti priprave lososa v ponvi?

Kako se lotiti priprave lososa v ponvi? (foto: profimedia) profimedia
29. 6. 2019

Za vas imamo nekaj nasvetov za pripravo lososa v ponvi, ki bo razvajal brbončice, hkrati pa poskrbel za zdravje. 

Omega-3 maščobne kisline so izjemnega pomena, med drugim jih potrebujemo za zdravje možganov.  Imajo dober učinek na staranje možganov, saj zavirajo razvoj Alzheimerjeve bolezni. Kratkoročno pozitivno vplivajo še na nekatere zdravstvene težave: motnjo ADHD, depresijo in anksioznost. Losos (in druge ribe) poskrbi tudi za vnetja ini škodo, ki nastane po sončenju. Vsebuje astaksantin. Ta deluje kot antioksidant, vaši koži pa zagotavlja, da ostaja povsem elastična in hidrirana.

Da boste uživali v okusih, je tu nekaj preprostih nasvetov, ki vam bodo pokazali, da lososa lahko pripravi čisto vsak (tudi z manj kuharskih spretnosti). 

1. KORAK: Segrejte ponev in vanjo vlijte 1 čajno žlico olivnega olja. Pustite 2 do 3 minute, nato dodajte 1 žlico masla in počakajte, da se raztopi. 

2. KORAK: Začinite lososa. Lahko preprosto uporabite sol in poper, ali posežete po vaših najljubših začimbah in kombinacijah. Če ste v dilemi, poskusite s česnom v prahu, ki ga lahko kombinirate skoraj z vsako jedjo. 

3. KORAK: Položite file lososa v ponev tako, da bo koža na spodnji strani. Če je losos brez kože, je vseeno na katero stran ga položite najprej. Pecite ga od 3 do 5 minut, odvisno od debeline fileja. Ko se polovica lososa spremeni v nežno rožnato barvo, ga obrnite. Če se koža še vedno lepi na ponev, počakajte 1 minuto in nato obrnite. 

4. KORAK: Pecite lososa na drugi strani toliko časa, kot ste ga na prvi. File je pečen, ko ga lahko z vilico nežno razrežete, vendar je še vedno obstojen. Postavite ga na krožnik in pustite stati 5 minut, preden ga servirate na mizo. Na koncu lahko lososu dodate sok limone ali priloge kot je rjav riž, kuhana zelenjava, špinača v lističih …

Delo si lahko olajšate s fileji lososa, ki so že začinjeni in pripravljeni za peko. Za še več nasvetov pa spremljajte rubriko Žar od A do Ž, sodelujte v nagradni igri in s prijavo na e-novice prejmite kar 70 odličnih receptov za žar!

losos

Značke: žar2019

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri