Kamutove palačinke s čokolado

15. 6. 2014
Deli
Kamutove palačinke s čokolado (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Imate tudi vi za zajtrk najraje kruh, namazan s čokoladnim namazom, ali palačinke s čokolado? Pa si lahko privoščimo takšen zajtrk, tudi če nam ni vseeno za svoje zdravje in telo?

Seveda, danes lahko najdemo na policah trgovin eko čokoladni namaz brez mleka, žal pa je le peščica teh tudi brez rafiniranega sladkorja, zato se je treba potruditi in našli boste tudi takšnega.

V klasičnih, tradicionalnih namazih te vrste najdete namreč poln kozarec nesnage za telo ... Sladkor, mleko, rafinirane maščobe, različne E-je ... Edino, kar je užitnega tam notri, so kakav in lešniki, pa še ti so polni pesticidov.

Na takšne produkte navajamo tudi svoje otroke in jih pozneje zelo težko odvadimo od tega.

Za pripravo palačink potrebujete:
  • 20 dag bele kamutove moke
  • ščepec soli
  • 3 dl sojinega ali ovsenega napitka
  • 2 dl gazirane mineralne vode
  • pol jušne žlice javorjevega sirupa
  • namaz iz kakava in lešnikov
Priprava:

Moko presejte v posodo, zmešajte s soljo in dodajte javorjev sirup. Dolijte napitek in gazirano vodo ter mešajte do gladkega.

Na ogreti naoljeni ponvi specite tanke palačinke in jih namažite z namazom iz kakava in lešnikov.

Pa dober tek!

Napisala Karin Šimonka, www.proorganika.si

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"