Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Kaneloni z mesom in zelenjavo

22. 5. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Kdaj ste nazadnje pripravile kanelone?

Za 4 osebe potrebujete

• 1 rumeno papriko

• 1 bučko

• 1 koromač

• 1 žemljo od prejšnjega dne

• 2 čebuli

• 2 stroka česna

• 2 žlici olivnega olja

• 1 pločevinko paradižnika (850 ml)

• 2 žlički posušenega origana

• sol, poper

• 200 g mocarele

• 500 g mletega mesa

• 1 jajce

• 250 g kanelonov

Priprava

Pripravite zelenjavo in jo zrežite na drobne kocke. Žemljo namočite v mlačni vodi. Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Koromač in polovico čebule in česna popražite na vročem olju. Paradižnik z dolgim nožem razkosajte v pločevinki in ga skupaj s tekočino prilijte k praženi zelenjavi.

Omako po okusu solite, dodajte 1 žličko origana in kuhajte približno 10 minut. Dodajte papriko in bučke ter kuhajte še 5 minut. Pečico segrejte na 200 (ventilatorsko na 180) stopinj celzija.

Mocarelo odcedite in zrežite na rezine. Žemljo ožmite in razdrobite. Zmešajte jo z mletim mesom, jajcem ter preostalo čebulo, česnom in origanom. Maso solite in poprajte. Surove kanelone napolnite z mesno maso in jih položite v namaščen pekač za narastke. Obložite jih z mocarelo, prelijte z omako in v pečici pecite približno 35 minut.

Čas priprave: približno 1 ura 10 minut.

Na osebo: približno 790 kcal, beljakovine: 46 g, maščobe: 41 g, ogljikovi hidrati: 57 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri