Kaša z lečo in bučo

22. 11. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kaša z lečo in bučo (foto: foodstock photo)
foodstock photo

K nežno dušeni goveji pečenki

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 kg goveje pečenke
  • 2 žlici gorčice
  • sol, poper
  • 2 žlici olja
  • 300 g jušne zelenjave (kock)
  • 1 žlico gorčičnih semen
  • 800 ml juhe
  • 2 jabolki
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 500 g mesa buče
  • 2 žlici masla
  • 200 g leče
  • 1–2 žlici sredstva za zgoščevanje omak
  • 100 ml vročega mleka
  • nariban muškatni orešek

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Pečenko premažite z gorčico, jo začinite in popecite na olju. Dodajte zelenjavo, gorčična semena in jo popecite. Prilijte 500 ml juhe, jo zavrite in pečenko 90 minut dušite v pečici.

Jabolki olupite in jima odstranite pečke. Čebulo, česen, jabolki in bučo zrežite na kocke ter vse skupaj podušite na 1 žlici masla. Prilijte preostalo juho, jo zavrite in vse skupaj 25–30 minut kuhajte v pokriti posodi. Lečo kuhajte v vodi približno 30 minut. Zgostite omako pečenke in jo začinite. Odcedite zelenjavo z bučami, dodajte mleko in preostalo maslo, vse skupaj pretlačite in začinite. Primešajte še lečo. Postrezite s pečenko in omako.

Čas priprave: približno 2 uri in 25 minut.

Na osebo: približno 760 kcal, beljakovine: 67 g, maščobe: 34 g, ogljikovi hidrati: 47 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord