To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Katalonski špageti

Katalonski špageti (foto: Profimedia) Profimedia
22. 3. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Špageti, ki vas bodo navdušili!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 3 žlice pinjol (ali mandljevih lističev)
  • 300 g špagetov
  • sol
  • 1 veliko čebulo
  • 2 stroka česna
  • 50 g slanine
  • 250 g svinjine (pleče)
  • 200 g pikantnih klobas
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 žlico mlete paprike
  • 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • sveže mleti poper
  • približno 100 ml juhe
  • pest peteršilja

Priprava:

1 Pinjole popražite v teflonski ponvi. Špagete skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Po kuhanju jih odcedite.

2 Olupite čebulo in česen. Čebulo sesekljajte, česen pa zrežite na rezine. Slanino drobno sesekljajte, svinjino zrežite na majhne koščke, klobaso pa na kolesca.

3 V večji ponvi segrejte olje in na njem popražite slanino in meso. Dodajte čebulo in klobaso ter ju prav tako popražite. Proti koncu dodajte česen.

4 Sestavine potresite s papriko in primešajte paradižnike. Vse skupaj začinite s soljo in poprom, zalijte z juho in dušite 10 minut. Tik pred koncem kuhanja dodajte špagete, pinjole in peteršilj. Malce segrejte in ponev nato odstavite.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri