To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Klasična sarma

Klasična sarma (foto: revija Čarovnija Okusa) revija Čarovnija Okusa
1. 1. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Srbska sarma – meso z rižem in zeljem je glavna jed s prilogo v enem!

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 majhno glavo zelja
  • 1 čebulo
  • 2 žlici olja
  • 450 g mlete govedine
  • 1 korenček
  • 50 g kuhanega riža
  • 1 šopek peteršilja
  • 10 rezin slanine
  • sol
  • poper
  • čili

Priprava

V veliki posodi in v veliki količini vode skuhajte celo glavo zelja. Ko se ohladi, jo razdelite na posamezne liste in jim odrežite trde dele.

V posodi stekleno popražite sesekljano čebulo. Dodajte 2 žlici vode in jo pokuhajte, da se čebula lepo zmehča. Nato dodajte meso in nastrgan korenček ter vse skupaj dušite približno 15 minut. Dodajte še riž in malce vode ter dušite še približno 5 minut. Začinite s soljo, poprom in čilijem ter primešajte sesekljan peteršilj.

Pečico segrejte na 220 stopinj. Po posameznih zeljnih listih porazdelite mesni nadev, zelje zvijte in vsak zvitek ovijte z rezino slanine. Zvitke položite v pekač. Prilijte 1 skodelico vode in zeljne zvitke v pokritem pekaču pecite približno 1 uro. Zadnjih 10 minut odstranite pokrov. Postrezite vroče.

Namig: zvitke lahko pred peko prelijete z mešanico iz pražene čebule, kislega zelja, smetane in paradižnikove mezge. Tako bodo še bolj sočni.

Čas priprave: približno 2 uri.

Na osebo: približno 670 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 51 g, ogljikovi hidrati: 24 g.

Značke: sarma

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri