Klasični recept za Dunajski zrezek

14. 12. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Klasični recept za Dunajski zrezek (foto: jalag)
jalag

Krompirjeva solata je izboljšana z vročo juho – okus kot pri mami

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 kg krompirja, ki se ne razkuha
  • sol
  • 1 čebulo
  • 4 žlice olja
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 150 ml juhe
  • 1 žličko gorčice
  • poper
  • 4 telečje zrezke (po 140 g)
  • 2 jajci
  • približno 50 g moke
  • 150 g drobtin
  • 100 g stopljenega masla
  • 2 žlici drobnjakovih rolic

Priprava

Krompir operite in ga približno 25 minut kuhajte v slani vodi. Po kuhanju vodo odlijte, krompir olupite in ga zrežite na tanke rezine.

Olupite čebulo in jo zrežite na kocke. V ponvi segrejte 2 žlici olja. Na njem približno 1 minuto pražite čebulo, jo zalijte s kisom in juho. Nato jo kuhajte približno 2 minuti, da tekočina malo povre. Marinadi primešajte še gorčico, 2 žlici olja ter vse skupaj zmešajte s krompirjem. Krompirjevo solato začinite in jo pustite stati približno 30 minut.

Zrezke oplaknite, jih obrišite in malce potolcite. V globokem krožniku razžvrkljajte jajci. V druga dva globoka krožnika stresite moko in drobtine. Zrezke začinite in jih povaljajte v moki, jajcih in drobtinah. Panado malce zatisnite ob meso. Zrezke pri nizki temperaturi z vsake strani 3 do 4 minute pecite v vročem stopljenem maslu. Ponev malce potresite, da se meso ne bo prijelo dna. Po koncu cvrenja jih odcedite na papirnati brisači.

Solato še enkrat začinite, jo potresite z drobnjakom in jo postrezite z zrezki. Po želji jed okrasite še z jajci in limonami.

Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.

Na osebo: približno 850 kcal, beljakovine: 43 g, maščobe: 45 g, ogljikovi hidrati: 67 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord