Kokošja enolončnica s čičerko in rdečo lečo

1. 2. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kokošja enolončnica s čičerko in rdečo lečo

Stročnice vas pozimi dobro nasitijo.

Za 4 osebe potrebujete

• 1 čebulo

• 1 lovorjev list

• 2 klinčka

• 3 korenčke

• 1 kos piščančjih prsi s kožo in kostmi

• 1 žličko popra v zrnju

• sol, poper

• 1 žlico paradižnikove mezge

• 100 g rdeče leče

• 250 g paradižnika

• 1 pločevinko čičerke (425 ml)

• orientalska kumina

• 2 vejici poprove mete

Priprava

Čebulo olupite jo pretaknite s klinčki in lovorjem. 1 korenček olupite, operite in narežite na kose. Meso oplaknite. Pripravljene sestavine in poper v zrnju denite v lonec, prilijte približno 2 litra vrele vode in rahlo solite. Vse skupaj zavrite in kuhajte približno 30 minut. Kuhano meso vzemite iz juhe in ga ohladite.

Preostalo korenje olupite, operite in zrežite na kolute. Juho precedite, jo prelijte v drug lonec in zavrite. Dodajte paradižnikovo mezgo, korenje in lečo, zavrite in kuhajte od 10 do 15 minut.

Paradižnik operite, očistite in sesekljate. Čičerko stresite na cedilo, jo oplaknite in odcedite. Piščančje meso ločite od kože in kosti ter ga zrežite na koščke. Približno 5 minut pred koncem kuhanja juhi dodajte paradižnik, čičerko in meso. Po okusu jo začinite s soljo in poprom. Na koncu ji primešajte sesekljane lističe mete.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 300 kcal, beljakovine: 30 g, maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 27 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"