10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kokosov puding z mangovim želejem

Kokosov puding z mangovim želejem (foto: Profimedia) Profimedia
2. 4. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Lahka sladica, ki poboža dušo ...

Sestavine za 4 osebe:

Sestavine za puding:

  • 500 ml kokosovega mleka 
  • 100 ml smetane
  • 80 g sladkorja 
  • prahu
  • 1 strok vanilje Kotányi 
  • 10 g Agartine, Kotányi

Sestavine za mangov žele:

  • 1 zrel mango
  • 1 žlica likerja Campari 
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 100 ml vode
  • 3 g Agartine, Kotányi

Za dekoracijo:

  •  1 pest kokosovih kosmičev 
  • 1 organska limeta

Priprava:

Kokosovo mleko skupaj s smetano in Agartino kuhajte 2 minuti. Dodajte sladkor v prahu in sredico vaniljevega stroka, nato zmes vlijte v navlažene modelčke v višini 1 do 2 cm pod robom. Postavite v hladilnik za 1 uro.

Mango narežite na koščke. Segrejte vodo skupaj z likerjem Campari, dodajte Agartino in kuhajte vsaj 2 minuti, nato dodajte sladkor v prahu in koščke manga. Tako pripravljen mangov žele prelijte prek hladnega kokosovega pudinga in ohlajajte v hladilniku dodatne 3 ure.
Puding okrasite s kokosovimi kosmiči in rezino limete ter servirajte.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri