Kokosovo-mandljevi hrustavčki

15. 3. 2016
Deli
Kokosovo-mandljevi hrustavčki (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Kokosova moka je sestavina, ki jo boste v trgovinah našli v vseh letnih časih, prav tako mandlje. Tako pa pripravite pregrešno sladico – kombinacija je naravnost božanska, pa tudi hrusta!

Sestavine:
  • 250 g kokosove moke
  • 200 g mletih mandljev
  • 1 žlica psiliuma v prahu
  • 2 žlici chia semen
  • 2 žlici mletih lanenih semen
  • 1 žlica kokosovega olja
  • 1 žlica cimeta 
  • aroma vanilje 
  • voda
Priprava:

Zmešamo kokosovo in mandljevo moko ter dodamo cimet. ,

Posebej zmešamo lanena semena, chia semena in psilium z nekaj vode (3 do 4 dl) in kokosovim oljem ter vaniljevo aromo. Pustimo 15 minut, da zmes postane želatinasta in jo nato dodamo suhim sestavinam.

Celotno zmes z žlico dobro zmešamo in jo z rokami oblikujemo v kepo (po potrebi dodamo še nekaj vode, da se sestavine lepo povežejo).

Testo pustimo stati 20 minut in ga nato razvaljamo na debelino 2 mm. Testo razrežemo na majhne kvadratke in jih položimo na peki papir ter pečemo v pečici, predhodno ogreti na 180 °C, dokler ne porjavijo oz. postanejo hrustljavi (približno 45 minut, odvisno od debeline testa).

Hrustavčke nato dobro ohladimo in jih spravimo v stekleno posodo. Za zdrav zajtrk jih lahko poleg sadja primešamo mleku, jogurtu ali kefirju.

Recept je prispeval Monika Mihorič – za spletno stran Malinca

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"