Koktajli za poletne večere

6. 8. 2012
Deli
Koktajl - španski poljub

Topli večeri so kot nalašč za posedanje ob kozarcu osvežilne pijače. Če vas obiščejo gostje, ste v dvoje ali sami s sabo, bodo tile koktajli odličen uvod v dolg poletni večer.

Špansko srce

Sestavine za 1 kozarec:

  • 100 g svežega sadja
  • malo rožmarina
  • ½ limone
  • 50 ml sirupa Grenadine
  • 125 ml mineralne vode

Priprava:

Pripravite sadje in ga zrežite na majhne koščke. Iz limone iztisnite sok in ga zmešajte s sirupom grenadine. Z rožmarinove vejice potrgajte nekaj iglic. Pripravljene sestavine denite v manjšo skledo. Mešanico postavite v hladilnik in jo pustite stati približno 2 uri. Nato jo skupaj s sadjem prelijte v kozarec in dolijte ohlajeno mineralno vodo.

Ledeni čaj z meto

Sestavine za 1 kozarec:

  • 1 limeta
  • 250 ml črnega čaja
  • nekaj lističev mete
  • sladkor po okusu
  • zdrobljen led

Priprava:

Črni čaj pripravite po navodilu z embalaže in ga ohladite. Iz limete iztisnite sok in ga zmešajte z ohlajenim čajem. V visok kozarec denite zdrobljen led in ga prelijte s čajem. Ledeni čaj okrasite z lističi mete in ga postrezite s slamico.

Hitra malinova bovla

Sestavine za približno 6 oseb:

  • 100 ml malinovega sirupa
  • 500 g malin
  • 2 l mineralne vode
  • 500 ml malinovega sorbeta (ali sladoleda)

Priprava:

V skledi za bovlo zmešajte maline in sirup. Prelijte jih z ohlajeno mineralno vodo in premešajte. V široke kozarce denite po 1 kepico malinovega sorbeta, ga prelijte z bovlo in takoj postrezite. Če boste bovlo postregli samo odraslim, lahko del mineralne vode nadomestite s penečim se vinom.

Rdeča poživitev

Sestavine za 1 kozarec:

  • 20 ml sladkornega sirupa
  • 50 ml džina
  • 20 ml limoninega soka
  • 20 listov rdeče bazilike
  • zdrobljen led

Priprava:

Vse navedene sestavine, razen bazilike, denite v ročni mešalnik za koktajle. Baziliko nekoliko strite v možnarju in jo dodajte v mešalnik. Vse skupaj dobro pretresite in odstranite baziliko. V kozarec denite zdrobljen led in ga prelijte s pijačo. Koktajl okrasite z lističi rdeče bazilike in ga postrezite s slamico.

Hugo

Sestavine za 1 kozarec:

  • 100 ml penečega se vina
  • ½ limete
  • nekaj lističev mete
  • ledene kocke
  • 25–50 ml mineralne vode
  • 20 ml bezgovega sirupa

Priprava:

Ohlajeno penino nalijte v kozarec. Limeto zrežite na koščke in jo skupaj z nekaj kockami ledu in lističi mete dodajte v penino. Prilijte mineralno vodo in bezgov sirup ter postrezite.

Jagodni poljub

Sestavine za 1 kozarec:

  • 10 ml vodke
  • 10 ml amareta
  • 10 ml likerja Triple Sec (ali podobnega z okusom pomaranče)
  • 10 ml belega likerja Creme de Cacao (ali podobnega z okusom kakava)
  • 20 ml smetane
  • ledene kocke
  • 1 jagoda

Priprava:

Vse navedene sestavine razen jagode denite v ročni mešalnik za koktajle in dodajte ledene kocke. Vse skupaj dobro pretresite in prelijte v ohlajen kozarec za penino. Koktajl okrasite z jagodo.

Iz Lise

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"