Korenčkova juha

26. 4. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Korenčkova juha (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Aromatična in rahlo pikantna

Za 4 osebe potrebujete

  • 400 g korenja
  • 100 g krompirja
  • 1 čebulo
  • 1 rdeč čili
  • 1 žlico masla
  • pol žličke naribane lupinice neškropljene pomaranče
  • 125 ml pomarančnega soka
  • 500 ml juhe
  • 125 g kisle smetane
  • sol, poper

Priprava

Korenje, krompir in čebulo olupite in vse skupaj zrežite na kocke. Čiliju odstranite semena in pol stroka sesekljajte. Vse skupaj podušite na maslu. Nato dodajte pomarančno lupinico in sok ter juho, jo zavrite in kuhajte približno 30 minut.

Juho pretlačite s paličnim mešalnikom. Primešajte kislo smetano, juho zavrite in jo začinite. Drugo polovico čilija zrežite na obročke in jih potresite po juhi. Okrasite jo še s koriandrom.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 160 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"