10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Korenčkova juha

Korenčkova juha (foto: revija Lisa) revija Lisa
26. 4. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Aromatična in rahlo pikantna

Za 4 osebe potrebujete

  • 400 g korenja
  • 100 g krompirja
  • 1 čebulo
  • 1 rdeč čili
  • 1 žlico masla
  • pol žličke naribane lupinice neškropljene pomaranče
  • 125 ml pomarančnega soka
  • 500 ml juhe
  • 125 g kisle smetane
  • sol, poper

Priprava

Korenje, krompir in čebulo olupite in vse skupaj zrežite na kocke. Čiliju odstranite semena in pol stroka sesekljajte. Vse skupaj podušite na maslu. Nato dodajte pomarančno lupinico in sok ter juho, jo zavrite in kuhajte približno 30 minut.

Juho pretlačite s paličnim mešalnikom. Primešajte kislo smetano, juho zavrite in jo začinite. Drugo polovico čilija zrežite na obročke in jih potresite po juhi. Okrasite jo še s koriandrom.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 160 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri