Kotleti, polnjeni s pestom

11. 8. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kotleti, polnjeni s pestom (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Pesto poskrbi za poseben italijanski pridih mesa.

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 svinjske kotlete brez kosti (debele 2 cm)
  • 3 žlice bazilikinega pesta
  • 90 g maskarponeja
  • 2 žlici oljčnega olja + 2 žlici za solato
  • sol
  • sveže mlet poper
  • 8 manjših ovalnih paradižnikov
  • bageto

Priprava

V kotlete z ostrim nožem zarežite žepe. Pesto zmešajte z maskarponejem, zmes porazdelite po žepih kotletov, jih malce potolcite in odprtine spnite z zobotrebci. Meso začinite s soljo in poprom, ga premažite z oljem in ga pustite počivati približno 15 minut. Paradižnike zrežite na večje kose, jih začinite s soljo in poprom ter jih zmešajte s preostalim oljčnim oljem.

Segrejte žar ali rebrasto ponev in meso z vsake strani pecite 6–7 minut. Po koncu peke meso zavijte v aluminijasto folijo in ga pustite počivati 2 minuti. Kotlete postrezite s paradižnikovo solato in bageto.

Namig

  • Svinjske kotlete lahko kupite s kostmi ali brez njih (kare). Obe sorti sta primerni za peko. Iz kotletov s kostjo se pogosto pripravljajo tudi zrezki. Pri izbiri bodite pozorni, da je meso gladko, da ni lepljivo in da nima vonja.
  • Svinjske kotlete lahko pripravite na veliko načinov, najpogosteje pa se dušijo in pečejo. Zraven se podajo smetana, gorčica, zelenjava, gobe, vino, pivo, jogurt, stročnice, klobase, kislo zelje, sadje, zelišča, skuta in siri. Prilogo si izberite po želji – lahko je krompir ali tudi testenine.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo približno 740 kcal, beljakovine: 37 g, maščobe: 43 g, ogljikovi hidrati: 46 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek