Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Kremna torta z jagodami

23. 6. 2009 Vir: liza.aktivni.si

Sladki jagodni recept brez peke.

Za približno 14 kosov potrebujete

Za podlago:

  • 100 g sesekljanih lešnikov
  • 100 g piškotov za tiramisu (savoiardi)
  • 70 g rahlo grenke kuverture
  • 150 g mehkega masla
  • sol

Za mandljevo kremo:

  • 5 listov želatine
  • 80 g mandljevih lističev
  • 250 ml mleka
  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka
  • 50 g sladkorja
  • 2 žlici amareto sirupa
  • 500 ml smetane
  • 1 kg jagod
  • 1 žlico sladkorja v prahu

Priprava

Sesekljane lešnike prepražite v suhi ponvi in jih ohladite. Piškote dobro zdrobite. Kuverturo sesekljajte in raztopite. Zmešajte jo z maslom, lešniki, piškotnimi drobtinami in ščepcem soli. Maso pritisnite ob dno modela za torto (premera 26 cm), obloženega s papirjem za peko in za 1 uro postavite v hladilnik.

Za kremo namočite želatino. Mandlje prepražite v suhi ponvi. 50 g mandljev in mleko zavrite, odstavite s štedilnika in pustite stati 30 minut. 180 do 220 ml mandljevega mleka precedite skozi cedilo in ga nalijte v kovinsko posodo. Dodajte jajci, rumenjaka, sladkor in sirup ter nad vročo vodno kopeljo stepajte 15 do 20 minut.

Želatino ožmite in jo raztopite v topli mandljevi kremi. Kremo postavite v hladilnik za 30 minut. Ko začne želatina delovati, vmešajte stepeno smetano in postavite v hladilnik še za 30 minut.

Pripravite jagode. Na lešnikovo podlago nanesite nekaj kreme in obložite z nekaj jagodami. Prekrijte s preostalo kremo in obložite s preostalimi jagodami. Torto postavite v hladilnik za 2 uri. Tortni obroč odstranite in torto okrasite z mandlji in sladkorjem v prahu.

Čas priprave približno 330 minut.

Na kos približno 390 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 20 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri