Kremni piščančji paprikaš

12. 4. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kremni piščančji paprikaš (foto: Profimedia)
Profimedia

Ko zadiši iz kuhinje...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 piščanca
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 2 čebuli
  • 2 žlici masla
  • 1 žlico mlete sladke paprike
  • 1 žličko kumine
  • 2 lovorjeva lista
  • 2 pimentovi zrni
  • 100 g pora
  • 1 rdečo papriko
  • 150 g kisle smetane
  • 100 ml mleka
  • 1 žlico moke
  • 3 vejice timijana

Priprava:

1 Piščanca očistite, ga operite in osušite. Zrežite ga na 4 kose in jih začinite s soljo in poprom. Olupljeni čebuli sesekljajte.

2 V večji kozici segrejte maslo in na njem z vseh strani popecite meso. Nato ga vzemite iz kozice. Na maščobi zlato popražite čebulo, jo potresite s sladko papriko in kumino ter dodajte lovor in piment. V kozico ponovno položite piščanca, prilijte vodo in jed dušite približno 50 minut.

3 Oplaknite por in ga zrežite na kolesca. Papriko po dolgem zrežite na četrtine, odstranite semena, stroke oplaknite in zrežite na kocke. Piščanca vzemite iz kozice. Kisli smetani primešajte mleko, dodajte moko in jo stepite. Nato mešanico vmešajte v omako, dodajte kolesca pora in kocke paprike. Omaka naj lahno vre približno 20 minut. Nato primešajte oplaknjen timijan in jo začinite s soljo in poprom. Če želite, omako pretlačite s paličnim mešalnikom.

4 Kose piščanca položite v kozico in vse skupaj segrejte. Postrezite s testeninami ali kruhovimi cmoki.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"