To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Kreta zrezki

13. 2. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Čudovito pikantni z zelišči, olivami in feto. Okus po počitnicah!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 250 g paradižnikov
  • 60 g zelenih oliv (brez koščic)
  • 4 vložene zelene feferone
  • 100 g feta sira • pol šopka timijana
  • 4 vejice rožmarina
  • 4 puranje zrezke (po 150 g)
  • 1 žlico oljčnega olja
  • sol, poper

Priprava:

Paradižnike oplaknite in jih očistite. Tako kot odcejene olive in feferone jih zrežite na rezine. Feto zdrobite. Zelišča na hitro oplaknite pod hladno vodo, jih otresite do suhega in potrgajte lističe oziroma iglice. Vsa zelišča grobo sesekljajte z velikim nožem.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Zrezke na hitro oplaknite pod hladno vodo in jih obrišite s papirnato brisačo. V večji ponvi segrejte olje in na njem zrezke dobro popecite z obeh strani. Začinite s soljo in poprom. Zrezke nato položite v pekač in jih obložite z rezinami paradižnikov, oliv in feferonov. Potresite s feto in zelišči. Še enkrat lahno začinite s soljo in poprom ter zrezke pecite približno 10 minut. Po želji okrasite in postrezite z rezinami francoske štruce ali rezanci.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 310 kcal, beljakovine: 42 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 3 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri