Krompirjeva juha s kislo smetano

17. 1. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Krompirjeva juha s kislo smetano (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Kisla smetana juhi doda posebno gostoto

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g mokastega krompirja
  • 1 steblo pora
  • 150 g slanine
  • 2 žlici repičnega olja
  • približno 800 ml juhe
  • sol
  • poper
  • pol šopka gladkega peteršilja
  • 150 g kisle smetane

Priprava

Krompir olupite, ga operite in zrežite na tanke rezine. Por očistite, ga operite in zrežite na tanke obročke. Slanino zrežite na trakove. V posodi segrejte olje in na njem hrustljavo popecite slanino. Vzemite jo iz posode in jo postavite vstran. Na maščobi, ki je ostala po peki slanine, približno 5 minut pražite por in krompir. Zalijte z juho. Posodo pokrijte in pustite juho lahno vreti približno 15 minut. Na koncu jo krepko začinite s soljo in poprom.

Peteršilj oplaknite in ga otresite do suhega. Potrgajte lističe in jih zrežite na trakove. Juhi primešajte kislo smetano in jo še enkrat začinite s soljo in poprom. Krompirjevo juho postrezite s trakovi slanine. Potresite s peteršiljem.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 380 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 25 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek