To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Krompirjeva juha z gobami

Krompirjeva juha z gobami (foto: Profimedia) Profimedia
23. 9. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Jesenska klasika - gobova juha!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 korenčka
  • 1 korenino peteršilja 
  • 1/4 gomolja zelene
  • 1 čebulo
  • 2 žlici maščobe
  • 1 žličko kumine
  • 1 liter zelenjavne juhe
  • pest gob (rezine)
  • 800 g krompirja
  • 1/4 cvetače
  • 1/2 pora
  • 4 stroke česna
  • sol, sveže mleti poper
  • 2 žlički majarona

Za prežganje:

  • 2 žlici maščobe
  • 2 žlici moke

Priprava testa:

1 Očistite korenovke in jih zrežite na koščke. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. V kozici segrejte maščobo in na njej popecite zelenjavo. Dodajte kumino in čebulo ter jo zlato popražite. Prilijte juho, dodajte gobe in vse skupaj zavrite. Znižajte temperaturo in pustite juho lahno vreti 10 minut.

2 V drugi kozici segrejte maščobo, jo potresite z moko in jo zarumenite. Kozico odstavite in počakajte, da se prežganje ohladi. Nato ga primešajte juhi.

3 Vanjo dajte še koščke krompirja in brstiče cvetače ter juho pustite vreti, dokler se vsa zelenjava ne zmehča. Občasno jo premešajte. Na koncu dodajte obročke pora in juho začinite s strtim česnom, soljo, poprom in majaronom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri