Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Krompirjevi njoki s prekajenim mesom in špinačo

Krompirjevi njoki s prekajenim mesom in špinačo (foto: Profimedia) Profimedia
12. 3. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Nasitna jed!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 500 g krompirja
  • 1 jajce
  • sol
  • 150 g moke
  • 400 g prekajenega mesa
  • 2 veliki čebuli
  • 2 žlici olja + olje za cvrenje
  • sveže mlet črni poper
  • 1 strok česna
  • 200 g sveže špinače
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • moko

Priprava:

1 Krompir skuhajte v oblicah, ohlajenega pa olupite. Nato ga zrežite na drobne kocke in primešajte še jajce, sol in moko.

2 Zgnetite testo, ga zvaljajte v zvitke in jih narežite na njoke. Vsak košček testa lahno zatisnite z vilicami in jih v vreli slani vodi kuhajte toliko časa, dokler ne priplavajo na površino. Nato jih odcedite.

3 Prekajeno meso zrežite na majhne kocke. Čebuli olupite. Eno drobno sesekljajte, drugo pa zrežite na tanke obročke.

4 Sesekljano čebulo popražite na segretem olju. Nato dodajte prekajeno meso in vse skupaj pražite nekaj minut.

5 Nato v ponev stresite skuhane njoke in jih začinite s soljo, poprom in iztisnjenim česnom. Dodajte špinačo in malo smetane za kuhanje. Segrejte in ponev odstavite. Čebulne obročke povaljajte v moki in jih ocvrite v segretem olju. Njoke z mesom in špinačo razporedite po krožnikih in jed okrasite z ocvrto čebulo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri