10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Krompirjevi vlivanci s kislim zeljem in prekajeno svinjino

Krompirjevi vlivanci s kislim zeljem in prekajeno svinjino (foto: Profimedia) Profimedia
25. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Obrok obogaten z vitamini...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 50 g masti
  • 1 čebulo
  • 400 g kislega zelja
  • sladkor v prahu
  • celo kumino
  • sol
  • 100 g prekajenega mesa
  • 700 g krompirja
  • 1 jajce
  • 350 g moke

Za okrasitev:

  • 1 čebulo
  • moko
  • olje za cvrenje
  • 2 mladi čebuli

Priprava:

1 V kozici segrejte mast in na njej 3 minute pražite sesekljano čebulo. Nato dodajte kislo zelje, 200 ml vode, sladkor in kumino. Kozico pokrijte in zelje dušite približno 20 minut. Nato dodajte še malo soli in sladkorja.

2 Meso zrežite na kocke, jih stresite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih približno 20 minut pecite pri 180 stopinjah.

3 PKrompir olupite in ga nastrgajte. Zavijte ga v kuhinjsko krpo in jo dobro ožemite. Krompirju nato primešajte sol, jajce in moko. Pripravljeno mešanico skozi cedilo z malo večjimi luknjicami potisnite v vrelo vodo. Ko priplavajo na površje, jih kuhajte še 30 sekund. Nato jih odcedite, oblijte s hladno vodo in ponovno odcedite.

4 Olupljeno čebulo zrežite na obročke in jih povaljajte v moki. Čebulne obročke zlato ocvrite v vročem olju. Odcedite jih na papirnati brisači. V ponvi zmešajte vlivance, kislo zelje in očiščeno sesekljano mlado čebulo. Primešate še prekajeno meso, jed postrezite na krožnikih in jo okrasite s čebulnimi obročki.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri