10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kruhovi cmoki z gobovim ragujem

Kruhovi cmoki z gobovim ragujem (foto: foodstock photo) foodstock photo
6. 12. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Malce belega vina za sijajen okus

Za 4 osebe potrebujete

  • 12 kruhovih cmokov (gotov izdelek)
  • sol
  • 800 g mešanih gob (šampinjoni, lisičke, jurčki)
  • 1 šalotko
  • 1 strok česna
  • 2 žlici masla
  • 150 ml belega suhega vina
  • 150 ml juhe
  • 250 g smetane
  • 150 g kisle smetane
  • 1 žlico sesekljanega peteršilja

Priprava

Kruhove cmoke pripravite po navodilih z embalaže. Medtem ko se kuhajo, očistite gobe in jih glede na velikost zrežite na polovičke ali četrtine. Olupite šalotko in česen ter oboje drobno sesekljajte.

V ponvi segrejte maslo in v njej pri visoki temperaturi popecite gobe. Če je treba, to storite v dveh korakih. Po koncu peke gobe vzemite iz ponve. Na maščobi nato stekleno popražite česen in šalotko ter ju zalijte z belim vinom. Pri visoki temperaturi naj mešanica rahlo vre nekaj minut. Nato dodajte še juho, smetano in kislo smetano ter pokuhajte omako. Vanjo nato stresite gobe in omako kuhajte še približno 5 minut.

Na koncu primešajte še peteršilj ter gobov ragu začinite s soljo in poprom. Cmoke odcedite in jih postrezite z gobovim ragujem. Po želji potresite še s sesekljanim peteršiljem.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 770 kcal, beljakovine: 23 g, maščobe: 40 g, ogljikovi hidrati: 72 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri