Kuhinja na jugu Francije

23. 3. 2011
Deli
Kuhinja na jugu Francije

Francijo na jugu obdajajo morje in blago sredozemsko podnebje ter vinogradi, sadovnjaki in gozdovi. Mleko in sir iz teh krajev odlikuje vrhunska kakovost. Francoska kuhinja je zanimiva zaradi svoje raznolikosti, ki izvira tudi iz geografske barvitosti. Vsaka pokrajina ponuja svoje specialitete. Za pripravo različnih jedi uporabljajo širok spekter sestavin. Delikatesa francoske kuhinje so žabji kraki in polži.

Francoska krompirjeva solata

Sestavine:

  • 1 kilogram krompirja
  • sol, poper
  • 1 čebula
  • 3 žlice polivke vinaigrette
  • 250 ml majoneze
  • 2 žlici nasekljanega drobnjaka

Kako naredite polivko vinaigrette:

Po občutku zmešajte olivno olje, vinski kis, žlico limoninega soka, ščepec sladkorja, sol, poper, 1 žličko gorčice.

Krompir skuhamo v slani vodi, še toplega narežemo na kose, dodamo narezano čebulo in prelijemo s polivko. Nato krompirju dodamo majonezo, solimo in popopramo po občutku, zmešamo in potresemo z drobnjakom. Solata naj bo vsaj pol ure na hladnem, da se vsi okusi lepo premešajo in da se krompir napije polivke.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord