Kumarična polivka

11. 7. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kumarična polivka (foto: revija Čarovnija okusa)
revija Čarovnija okusa

Je vir vitaminov in mineralnih snovi, pripravimo jo lahko na različne načine in vedno izvrstno tekne.

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 srednje veliko kumaro
  • 1 šalotko
  • 200 g kisle smetane
  • 100 ml pinjenca
  • 80 g majoneze
  • sok 1/2 limone
  • 1 žličko morske soli
  • 1 ščepec kajenskega popra
  • 3 žlice sesekljanega gladkega peteršilja
  • 3 žlice drobno sesekljanega drobnjaka

Priprava

Kumaro olupite, jo oplaknite in obrišite ter jo nastrgajte v skledo. Pustite jo stati nekaj časa. V tem času drobno sesekljajte olupljeno šalotko. Stepite smetano, pinjenec, majonezo in limonov sok ter mešanico začinite s soljo in poprom. Na koncu primešajte še zelišča. Kumaro ožemite in jo skupaj s šalotko primešajte polivki.

Ohlajeno polivko postrezite k dušeni zelenjavi ali krompirju v oblicah, lahko pa tudi k ribi ali perutnini.

Čas priprave: približno 15 minut

Na osebo: približno 280 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 11 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"