To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Kvašen ribezov kolač

Kvašen ribezov kolač (foto: Profimedia) Profimedia
20. 5. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Nadvse okusna sladica!

Za 12 kosov potrebujete:

  • 500 g moke
  • 220 ml mlačnega mleka
  • 100 g zmehčanega masla
  • 80 g sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 30 g kvasa
  • 1 žlico olja
  • ½ žličke nastrgane limonine lupinice
  • ščepec soli

Za nadev:

  • 400 g ribeza
  • 250 g pasirane skute
  • 1 jajce
  • 50 g sladkorja v prahu

Za drobljenec:

  • 80 g masla
  • 80 g sladkorja
  • 60 g moke
  • 400 g grobo mletih mandljev

Priprava:

1 Kvas nadrobite na majhne koščke in jih prelijte z mlačnim mlekom. Dodajte 1 žličko sladkorja in 1 žličko moke. Premešajte, pokrijte s krpo in pustite, da mešanica vzhaja približno 15 minut. V drugi skledi penasto stepite rumenjaka, sladkor in zmehčano maslo. Dodajte limonino lupinico, presejano moko s soljo, kvašeno mešanico in olje. Postopoma dodajte preostalo mlačno mleko in dobro pregnetite testo. Dajte ga v skledo, jo pokrijte s kuhinjsko krpo in testo za 1 uro postavite na toplo.

2 Z naoljenimi rokami testo razvlecite po papirju za peko in lahno dvignite robove. Skuti primešajte jajce in sladkor. Razporedite po testu in potresite z ribezom. Moko pregnetite s koščki masla, sladkorjem in mandljem, s prsti naredite mrvice in jih potresite po ribezu.

3 Kolač naj na toplem vzhaja še 10 minut, nato pa ga 35 do 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri