To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Lahek ribji filet s paradižniki in bučkami

Lahek ribji filet s paradižniki in bučkami (foto: stockfood photo) stockfood photo
9. 9. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Lahek ribji filet pospremljen z aromatično zelenjavo

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 rezine lososa ali filete polenovke (po 150 g)
  • 4 žlice limonovega soka
  • sol
  • poper
  • 2 bučki
  • 8 majhnih paradižnikov
  • 3 žlice olivnega olja
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 3 vejice gladkega peteršilja

Priprava

Ribje filete oplaknite pod hladno vodo in jih obrišite s papirnato brisačo. Nakapajte jih z 1 žlico limonovega soka in jih začinite s soljo in poprom.

Bučke oplaknite, jih očistite in zrežite na majhne kocke. Približno 2 minuti jih blanširajte v vreli slani vodi, ki jo po kuhanju odlijte. Paradižnike prepolovite. Bučkam primešajte olivno olje, preostanek limonovega soka, sol, poper in paradižnike.

V teflonski ponvi segrejte olivno olje. Na njem na srednji temperaturi z vsake strani približno 4 minute pecite ribje filete. V tem času oplaknite peteršilj, ga otresite do suhega in lističe grobo sesekljajte. Ribo porazdelite po krožnikih. Zelenjavno mešanico na hitro popražite na maščobi, ki je ostala po peki rib, in jo ponudite zraven. Potresite s sesekljanim peteršiljem.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 400 kcal, beljakovine: 24 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 26 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri