To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Lahki recepti za izgubo odvečnih kilogramov

15. 7. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Tudi v tem tednu vam je Lisa pripravila nekaj novih namigov dr. Detlefa Papa za izgubo odvečnih kilogramov.

Če ponovimo: kosilo naj bo sestavljeno pretežno iz ogljikovih hidratov, večerja pa skorajda samo iz beljakovin, da boste kilograme izgubljali tudi v spanju. Za motivacijo si lahko zjutraj privoščite tudi kaj sladkega.

Zjutraj

Sladkosnedi se lahko za zajtrk nagradijo z nekaj sladkimi idejami.

Čokoladno-arašidovo maslo

100 g arašidovega masla gladko zmešajte z 2 žličkama kakava v prahu, 1 žličko mletega cimeta in 1 žlico sesekljane temne čokolade. Dovolj za 4 porcije.

Fina pletenica

5 koščkov pletenice namažite z 2 žlicama masla, 4 žličkami medu in 2 žličkama pomarančne marmelade.

Francosko

2 rogljička namažite s 4 žličkami marmelade in zraven popijte 250 ml pomarančnega soka.

Čokolada

Opoldne

Solata z njoki in teletino

Za 2 osebi potrebujete:

• sol • 500 g njokov (iz hladilnika)

• 100 g rukole • 200 g češnjevih paradižnikov • 150 g telečjih zrezkov

• 3 žlice oljčnega olja • 50 g surove šunke v tankih rezinah • 1 žlička srednje ostre gorčice • 2 žlici kisa

• 75 ml zelenjavne juhe • poper

1 V posodi zavrite slano vodo in v njej po navodilih z embalaže skuhajte njoke. Vodo odlijte, njoke oblijte s hladno vodo in jih dobro odcedite.

2 V vmesnem času preberite rukolo, jo operite, otresite do suhega in narežite na približno 4 cm velike koščke. Paradižnike operite, jih osušite in prepolovite.

3 Telečje zrezke oplaknite pod hladno vodo, jih osušite s kuhinjskim papirjem in poševno na vlakna zrežite na približno 1 cm široke trakove. V ponvi segrejte 1 žlico olja in na njem na visoki temperaturi in ob stalnem mešanju približno 3 minute pecite mesne trakove. Ponev odstavite. Šunko zrežite na približno 1 cm široke trakove.

4 Gorčico zmešajte s kisom, preostalim oljčnim oljem in zelenjavno juho ter vse skupaj začinite s soljo in poprom. Njoke zmešajte z rukolo, paradižniki, mesnimi trakovi in šunko. Prelijte s polivko in vse skupaj dobro premešajte.

Na osebo: približno 725 kcal,

beljakovine: 35 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 103 g.

Solata z njoki in teletino

Zvečer

Polnjene bučke s sirom

Za 2 osebi potrebujete:

• 2 večji bučki (800 g) • 70 g posušenih paradižnikov

• 1 šopek peteršilja, 200 g lahke fete

(ali 400 g tatarca) • 1 jajce, sol, poper • olje za model

• 200 g lahkega sira

1 Bučki očistite, ju operite in prepolovite. Nato ju izdolbite z žličko. Posušene paradižnike zrežite na majhne koščke. Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega in lističe drobno sesekljajte. Feto zdrobite z vilicami in zmešajte z jajcem. Dodajte paradižnike in peteršilj ter zmes začinite s soljo in poprom.

2 Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Model za narastke premažite z oljem, vanj položite polovice bučk in jih nadevajte s feto. Sir zrežite na tanke rezine in jih položite na nadev. Pecite jih približno 25 minut, da se tudi sir lepo stopi. Različica: če niste ravno vegetarijanka, lahko feto nadomestite s 400 g tatarca.

Na osebo: približno 575 kcal, beljakovine: 66 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 20 g.

Polnjene bučke s sirom

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri